Tulosta tämä sivu
perjantai, 09 heinäkuu 2021 05:12

Yamaha uudistaa offroad-mallistoaan kaudelle 2022

Radikaalisti uudistettu Yamahan 2-tahtimallisto tarjoaa tehoa, ajettavuutta, hauskuutta ja tyylikkyyttä

Radikaalisti uudistettu Yamahan 2-tahtimallisto tarjoaa tehoa, ajettavuutta, hauskuutta ja tyylikkyyttä

Yamahan kaksitahtiset kokevat isoja uudistuksia kaudelle 2022. Koko malliston uuden ulkomuodon lisäksi YZ125 ottaa jättiharppauksen eteenpäin sekä ajettavuuden että moottorin osalta.

Yamaha YZ125 2022 – Valmiina holeshotiin

Täysin uusi moottori tarjoaa enemmän tehoa koko kierrosalueella

YZ125 uudistuu kaudelle 2022 täysin. Tehokkaamman moottorin, päivitetyn alustan sekä kompaktimman muotoilun ansiosta laitteen kilpailukyky antaa etulyöntiaseman jo lähtöpuomilla. YZ125:n sylinteri, sylinterikansi ja mäntä on suunniteltu kokonaan uudelleen. Uudistusten myötä myös pakopuolen YPVS-järjestelmä on radikaalisti uudistettu. Uusi moottori ei ole pelkästään vääntävämpi, vaan se tuottaa enemmän voimaa etenkin keski- ja yläkierroksilla.

Yksi uuden moottorin olennainen uutuus on 38,1 mm Keihin PWK -kaasutin. Solenoidiohjatulla power jet -suuttimella varustettu kaasutin varmistaa välittömän kaasuvasteen. PWK-kaasutin ja V-Force läpät yhdistettynä uudistettuun ilmanottoon parantavat YZ125:n kiihtyvyyttä. Muita uuden moottorin tehoon vaikuttavia muutoksia ovat pidempi kiertokanki ja painavampi kampiakseli.
2022 mallin pakoputkea on muokattu ja vaihteistoa vahvistettu vastaamaan moottorin muutoksia tehon ja käytettävyyden optimoimiseksi.

Loistavasta ajettavuudesta on tehty vieläkin parempi

YZ125 on varustettu kapeammalla polttoainesäiliöllä ja uudenmallisella istuimella sekä uudelleen muotoiluilla muoviosilla. Uuden istuin - tankki yhdistelmän ansiosta pyörän ketteryys ja hallittavuus on parantunut. Lisäksi ulkonäkö on entistä suoraviivaisempi. Ajo-ominaisuuksien osalta jousitusta on säädetty optimoimalla etuhaarukan ja takaiskunvaimentimen hitaan liikkeen vaimennusominaisuuksia, joka parantaa takapyörän pitoa mutkista ulos tullessa.
Lisääntynyt jarrutusteho ja entistä tarkempi jarrutuntuma on toteutettu jäykemmällä ja isommilla männillä varustetulla jarrusatulalla ja uudenmallisella, halkaisijaltaan 270 millimetrin jarrulevyllä.
YZ125 on saatavilla kahtena eri versiona - sekä matta- että kiiltävää väriä yhdistelevällä Icon Blue -värityksellä ja mustanpuhuvalla, tehdastiimien innoittamalla Monster Energy Yamaha Racing Edition -värityksellä.

 

Modernisoitu legenda – Yamaha YZ250

2022 YZ250 on muotoiltu kauttaaltaan uudelleen. Uusi polttoainesäiliö ja jäähdyttimen ilmanohjaimet ovat selkeästi kapeammat kuin aiemmin. Istuin on entistä suorempi, joka helpottaa pyörän hallittavuutta ja tarjoaa kuljettajalle hyvän mahdollisuuden liikkua.  YZ250:n jousitusta on päivitetty etenkin hitaan liikkeen vaimennuksen osalta. Uusien muoviosien myötä myös ilmanotto on tehostetumpi kuin ennen. Uusi pakoputki luo moottorille erilaisen luonteen ja parantaa ajettavuutta.
2022 YZ250:n jarrutehoa on parannettu molemmissa päissä. Etujarrun jarrusatula on aiempaa jäykempi ja sen halkaisijaltaan suuremmat männät sekä jarrupalat tuottavat 30 prosenttia suuremman kosketuspinnan. Takajarrua on päivitetty aiempaa pienemmällä, 240 mm jarrulevyllä ja uudenmallisella jarrusatulalla, jonka myötä jousittamaton paino on kevyempi.
YZ250 on myös saatavilla kahtena eri versiona - sekä matta- että kiiltävää väriä yhdistelevällä Icon Blue -värityksellä ja mustanpuhuvalla, tehdastiimien innoittamalla Monster Energy Yamaha Racing Edition -värityksellä.

2022 YZ85 – moderni ja kilpailukykyinen

Uuden YZ85:n muutokset helpottavat kuljettajan liikkumista pyörän päällä parantaen ajettavuutta huomattavasti. Kaikki muoviosat on muotoiltu uudelleen, ja symmetriset, molemminpuoliset ilmanohjaimet uuden 5 litran polttoainesäiliön ympärillä takaavat kuljettajalle hyvän tuen pyörästä myös kovavauhtisissa kaarteissa. Aiempaa suorempi istuin ja rungon muutokset tehostavat ilmanottoa ja laitteen hallintaa.
Täysin uusi ja aikaisempaa mallia 570g kevyempi alumiininen takarunko ja takajarrun uusi pääsylinteri integroidulla jarrusäiliöllä modernisoivat YZ85:ta, ja keventävät jousittamatonta painoa ja parantavat ajettavuutta.
Uusi kaksisävyinen Icon Blue -värimaailma yhdistettynä kulutusta kestävään grafiikkaan viimeistelevät pyörän tyylikkään ilmeen.

Yamaha YZ65 – luotettava ja valmis kilvanajoon

Luotettavuudesta ja ajettavuudesta tunnettu YZ65 on uudistettu kaudelle 2022 isompien mallien mukaisella Icon Blue -värityksellä ja grafiikoilla.

 

Nelitahtiset YZ450F ja YZ250F – taattua tehoa ja menestystä

MM-sarjojen hopeamitalit menivät viime vuonna Jeremy Seewerille (YZ450F, MXGP) ja Jago Geertsille (YZ250F, MX2). Tänä vuonna Dylan Ferrandis on dominoinut USAn ulkosarjaa YZ450F:llä. Suomessa taas Harri Kullas on voittanut kaikki ajamansa erät uudella YZ450F:llä.
Kaudelle 2022 nelitahtisiin motocrosspyöriin on tehty pieniä teknisiä muutoksia, joiden myötä molemmat mallit ovat aiempaa kevyempiä. Malleissa on päivitetty jousitusten säätöjä, ja ne on varustettu DID-vanteilla.
YZ250F-mallissa on aiempaa leveämpi, 2.15-takavanne ja 110/90-rengas sekä kevyempi napa ja uudistettu pinnakuvio. Yamaha Power Tunerin ansiosta YZ450F ja YZ250F -pyöriin voidaan tehdä nopeita muutoksia moottorin ominaisuuksiin matkapuhelimen avulla. Näin pyörän säädöt saa nopeasti muokattua eri radoille ja muuttuviin ajo- ja sääolosuhteisiin.  YZ450F jaYZ250F ovat saatavilla sekä uudella Icon Blue- että Monster Energy Yamaha Racing Edition -värityksellä.

 

Alkuperäiset Yamaha-lisävarusteet ja tarvikkeet sekä GYTR-osat

Yamahan alkuperäisten varusteiden valikoimasta löytyvät esimerkiksi tehokkaiden kisaosien GYTR®-mallisto, kattava MX-ajoasujen mallisto ja vapaa-ajan vaatteiden Paddock Blue -mallisto sekä Yamalube öljyt.
Genuine Yamaha Technology Racing (GYTR) -insinöörit ovat suunnitelleet ja toteuttaneet suorituskykyä lisääviä osia eri Yamaha-malleihin jo yli 40 vuotta. GYTR-osat on kehitetty yhteistyössä Yamahan tehdastiimien ja testikuljettajien kanssa ja ne on suunniteltu kuskeille, jotka haluavat vapauttaa Yamahansa täyden tehopotentiaalin ja nostaa ajokokemuksensa uudelle tasolle.
Lisätietoja mallivuoden 2022 offroad-pyöristä ja uusimmista Yamahan alkuperäisistä varusteista ja GYTR®-osista on sivustolla www.yamaha-motor.eu.